Välkommen till träff i nätverket Victory.
”Vi lyfter och peppar. Vi hyllar och hjälper”

Stiftelsen Maria Pihls Minne och Grant Thornton Eskilstuna bjuder in till nätverket Victory. Nätverket Victory är öppet för kvinnor som är intresserade av ledarskap, styrelsearbete, entreprenörskap och personlig utveckling.

Med din anmälan godkänner du att Stiftelsen Maria Pihls Minne och Grant Thornton registrerar dina uppgifter för att kunna skicka information och inbjudningar till dig.

Varmt välkommen!

Gå med i Victory nätverk på Facebook

När

7 februari, 2023, 07.45-10.00

Var

Grant Thornton Eskilstuna, Kungsgatan 10

Pris

Kostnadsfritt. En avgift på 475 kr kan debiteras om du uteblir utan att meddela oss.

Anmälan

Anmäl dig här (länk kommer strax), senast 4 februari.

Program

07.45 Frukost och mingel
08.15 Föreläsning
09.30 – 10.00 Mingel och eftersnack

 

Gästföreläsare: Lydia Graflund & Helena Graflund Lagercrantz, Gynpodden/EsterCare

Vi kommer att berätta om vår resa till att starta Gynpodden och EsterCare, vilka insikter vi kommit till, vilket motstånd vi möter och hur vi ser på framtiden inom kvinnohälsa. Vi är två systrar från Näshulta. Lydia är ekonom och har bred erfarenhet att arbeta inom tech branschen. Helena är gynekolog och förlossningsläkare och arbetar sedan 2012 på Danderyds sjukhus kvinnoklinik. Hoppas vi ses!

Kvinnors hälsa har alltid varit lågt prioriterad inom sjukvården, forskningen och politiken. Det läggs alldeles för lite resurser på att utbilda kvinnor inom det här området, erbjuda tillgänglig vård i rimlig tid och forska fram nya behandlingsmetoder.

Sjukvården har stora problem att klara av att ta hand om patienter och vårdköer, och tiden med varje enskild patient är knapp. Den brist på information och kunskap som råder öppnar upp för ett stort antal aktörer inom sociala medier och på nätet, och mycket av den information som ges är felaktig och många gånger farlig.

Hösten 2021 startade vi Gynpodden. En vetenskaplig podd om kvinnohälsa och vi fortsätter att producera och släppa två avsnitt i veckan. Detta ledde till att vi fick kontakt med ett stort antal kvinnor i hela landet. Vi insåg snabbt att bristen på gynekologer i Stockholm inte är något att prata om. I stora delar av landet är det ett eller flera års väntetid för att få komma till en gynekolog, eller ens prata med en kunnig person inom området. Därför har vi nu grundat EsterCare. En digital plattform inom kvinnohälsa där i dagsläget ungefär 30 gynekologer arbetar och träffar patienter i hela landet.